Ασκήσεις Γυμναστικής Που Δεν Ωφελούν Στο Αδυνάτισμα

Θα έχετε ακούσει χιλιάδες φορές, ότι για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα, πρέπει να κάνετε δίαιτα μαζί με άσκηση.

Μάλλον έτσι θα είναι, για να το υποστηρίζουν όλοι.

Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις, που αν η γυμναστική σας δεν εστιάζει στο κάψιμο του λίπους στο σώμα σας, μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα θέλατε.

Διαβάσαμε στο koolnews.gr μερικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπου η γυμναστική δεν μπορεί να βοηθήσει τόσο όσο νομίζετε στο αδυνάτισμα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχετε οφέλη στην φυσική σας κατάσταση και την υγεία σας. Απλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

CrossFit

Το CrossFit είναι ένα καινούριο άθλημα και όχι απλά ένα σύστημα προπόνησης.

CrossFit

Αποτελείται ουσιαστικά από ασκήσεις της ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, του power lifting, του στίβου, της κωπηλασίας και πολλών άλλων πολυαρθρικών ασκήσεων, οι οποίες επιλέγονται εντελώς τυχαία και εκτελούνται με βασικό ανταγωνιστή τον χρόνο. (fitnessartcrossfit.com)

Εάν θέλετε να χάσετε κιλά τότε να αποφεύγετε το CrossFit, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην έχετε τη δύναμη να εκτελέσετε σωστά και αποτελεσματικά αυτή την προπόνηση και φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού.

Αρχίστε με πιο ήπιες ασκήσεις και με τον καιρό εντάξετε και το CrossFit στην προπόνηση σας.

Γιόγκα

Η γιόγκα είναι η παύση των αναταράξεων του νου ή αλλιώς, η συγκράτηση των «κυματισμών» του νου, δηλαδή των σκέψεων.

Γιόγκα

Έχει ως στόχο την αυτοπειθαρχία, την πνευματική διαύγεια, την ενδυνάμωση του σώματος και την οξύτητα του νου. (huffingtonpost.gr)

Η γιόγκα έχει πάρα πολλά οφέλη, αλλά η απώλεια βάρους δεν είναι ένα από αυτά. Αν θέλετε να χάσετε γρήγορα κιλά και να τονώσετε το μεταβολισμό σας, η γιόγκα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να το πετύχετε.

Ποδηλασία στο γυμναστήριο

Η ποδηλασία γυμνάζει ολόκληρο το σώμα αφού συσφίγγει όλους τους μύες, ενώ συμβάλλει και στην απώλεια των περιττών κιλών.

Ποδηλασία στο γυμναστήριο

Το 70% του βάρους μεταφέρεται στη σέλα, έτσι ακόμη και άνθρωποι με περιορισμένη ευκινησία, λόγω μεγάλου βάρους, μπορούν να εξασκηθούν για να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και να διεγείρουν το μεταβολισμό τους. (offsite.com.cy)

Η ποδηλασία είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να χάσετε βάρος. Όμως πρέπει να είτε προσεκτικοί γιατί το δωμάτιο που βρίσκονται τα ποδήλατα μπορεί να είναι πολύ ζεστό και επίσης οι κινήσεις πολλές φορές γίνονται πολύ έντονες και μπορεί να μην αντέξετε, αν έχετε μόλις αρχίσει μια δίαιτα.

Καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις ή Cardio ασκήσεις

Η αερόβια άσκηση (Cardio) είναι σωματική άσκηση που σκοπεύει να βελτιώσει το σύστημα παροχής οξυγόνου στον οργανισμό μας. Αερόβια σημαίνει με χρήση οξυγόνου.

Cardio ασκήσεις

Η Cardio περιλαμβάνει πολλές μορφές προπόνησης, σε μέτριο επίπεδο έντασης και για μια μεγάλη χρονική περίοδο. (ihthielaio.wordpress.com)

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, η καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις από μόνες τους δεν είναι αποτελεσματικές. Μπορεί να καίτε πολλές θερμίδες, όμως αυτό ενδέχεται να σας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση φαγητού.

Να Θυμόσαστε…

Ότι δεν υπάρχει άσκηση γυμναστικής που θα σας βλάψει, αν βέβαια την εκτελείτε σωστά και δεν κάνετε υπερβολές!

Υπάρχουν όμως κάποιες που ευνοούν περισσότερο το αδυνάτισμα, κάποιες άλλες που στοχεύουν στην αύξηση της μυικής μάζας και κάποιες που βελτιώνουν την φυσική κατάσταση πιο αποτελεσματικά.

Διαβάστε επίσης σχετικά με τα 5 βασικά σημεία που θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα σας στο γυμναστήριο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *