Αν ανήκετε στους λάτρεις του γυμναστηρίου και της άσκησης, αποκλείεται να μην έχετε κάνει κάποια λάθη μέχρι τώρα στην διατροφή σας. Συνεχίστε να διαβάζετε!
Κοπέλα πίνει νερό μετά το γυμναστήριο

Σύμφωνα με το newlifestyle.gr, υπάρχουν πέντε βασικά σημεία που αν τα προσέξετε θα βελτιώσετε αισθητά τα αποτελέσματα σας στο γυμναστήριο, είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είτε να αποκτήσετε περισσότερη μυική μάζα.

Την επόμενη φορά που θα περάσετε την πόρτα του γυμναστηρίου (εκτός και ασκείστε στο σπίτι σας!), φροντίστε να έχετε στο μυαλό σας ότι:

#1 – Δεν είναι κακό να τρώτε πριν πάτε στο γυμναστήριο

Το σώμα μας για να μπορέσει να αποδώσει κατά τη διάρκεια της άσκησης πρέπει να έχει την ενέργεια του χρειάζεται. Ένα μικρό γευματάκι μία ώρα περίπου πριν από τη γυμναστική είναι ότι πρέπει να παρέχει στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια που του χρειάζεται και ταυτόχρονα να μην νιώθει δυσφορία.

#2 – Το ότι γυμναστήκατε δεν σημαίνει ότι πρέπει να φάτε χωρίς έλεγχο

Ένα κλασσικό λάθος είναι ότι θεωρούμε ότι τώρα που κάναμε γυμναστική μία ώρα μπορούμε να καταναλώσουμε οτιδήποτε θέλουμε χωρίς να επηρεαστούν τα κιλά μας. Η θερμιδική κατανάλωση που θα έχουμε σε μία ώρα είναι δυστυχώς πολύ μικρή για να εξισορροπήσει τις διατροφικές μας ατασθαλίες.

#3 – Φάτε κάτι σύντομα μετά την γυμναστική. Μην περιμένετε να περάσει πολλή ώρα

Όταν ασκούμαστε ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσει της γυμναστικής καταναλώνει το μυϊκό μας γλυκογόνο. Η αναπλήρωση αυτού του γλυκογόνου γίνεται από τη τροφή με την καλύτερη απόδοση μέσα στο πρώτο τέταρτο που θα τελειώσουμε τη γυμναστική. Μετά τη πρώτη ώρα ο ρυθμός αναπλήρωσης του πέφτει εντυπωσιακά. Έτσι λοιπόν πρέπει να καταναλώνουμε φαγητό όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

#4 – Μην μειώνετε ή παραλείπετε τους υδατάνθρακες

Στο μετά προπονητικό γεύμα αλλά και στην υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας πρέπει η διατροφή μας να περιέχει επαρκή ποσότητα υδατανθράκων, η οποία συστήνεται με ανέρχεται στο 50% περίπου των συνολικών θερμίδων, ενώ οι πρωτεΐνες το πολύ έως το 20%.

#5 – Είναι πολύ σημαντικό (ναι, σίγουρα το ξέρετε) να πίνετε πολλά υγρά

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αποβάλλεται νερό από το σώμα μας μέσω του ιδρώτα. Η λήψη ανεπαρκούς ποσότητας υγρών μπορεί να οδηγήσει καταρχάς σε πρόωρη εξάντληση, και επιπρόσθετα να οδηγήσει σε αφυδάτωση με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαταραχών στα υγρά του σώματος και στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών.

Μπορεί να σας φαίνονται λίγο πολύ γνωστές οι συμβουλές μας, αλλά σίγουρα κάποια από αυτές θα σας διαφεύγει.

Δεν είναι δύσκολο να κρατήσετε κάποιο επίπεδο στην υγεία και στη φυσική σας κατάσταση. Χρειάζονται μόνο μερικές μικρές και συνήθως ευνόητες αλλαγές στην καθημερινότητα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *