Τελικά τι είναι προτιμότερο να κάνουμε για να κάψουμε λίπος; Να γυμναζόμαστε συστηματικά ή να κάνουμε μια προσεκτική δίαιτα;

Κοπέλα δείχνει το χαμηλό ποσοστό λίπους στο σώμα της

Διαβάσαμε μια ενδιαφέρουσα άποψη της κυρίας Κουκουράκη στο gimnastirio.gr και την μοιραζόμαστε μαζί σας!

Ας πούμε ότι κάποιος γυμνάζεται συστηματικά και σωστά. Λογικά λοιπόν έχει μία μυική ανάπτυξη, σχηματισμένους μυς πιο απλά.

Οι μύες όμως για να φανούν και να δώσουν το επιθυμητό  «γραμμωμένο σώμα» χρειάζεται να μην καλύπτονται από λίπος. Κι εδώ μπαίνει η διατροφή.

Τι νόημα έχει να κάνετε την τέλεια προπόνηση και μετά να τρώτε πολύ και άσχημα;

Δεν θα δείτε αποτέλεσμα.

Το αντίθετο τώρα. Ας πούμε ότι κάνετε σωστή διατροφή κι έχετε λεπτό σώμα. Χωρίς γυμναστική όμως έχετε ελάχιστη μυική μάζα, άρα σταδιακή χαλάρωση και οι γυναίκες  κυτταρίτιδα πολλές φορές.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να καταλάβετε είναι ότι ένα fit  σώμα χρειάζεται και τις 2 παραμέτρους. Ίσως την διατροφή λίγο παραπάνω γιατί το κάψιμο των θερμίδων μέσω της γυμναστικής απαιτεί έντονες και συχνές προπονήσεις.

Τώρα για πιο ειδικές κατηγορίες αθλουμένων όπως είναι οι άνδρες που ασχολούνται με το bodybuilding είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά, διατροφή και γυμναστική έχουν άρρηκτη σχέση.

Ίσως με την διατροφή να κατέχει ένα λίγο μεγαλύτερο ποσοστό δεδομένου  ότι το παραμικρό διατροφικό λάθος οδηγεί στα ανεπιθύμητα «θολώματα».

Τέλος μία σωστή και αποδοτική προπόνηση απαιτεί σωστό «καύσιμο» ,όπως και μία σωστή αναπλήρωση ενέργειας.

Οι βασικοί κανόνες μιας αθλητικής δίαιτας είναι απλοί.

Μακριά από ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, ετοιματζίδικα φαγητά με πολλά λιπαρά. Συχνά και ελαφρά γεύματα και πολύ νερό. Εννοείται μακριά από αλκοόλ.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνουμε συνδυασμό και των δυο για να πετύχουμε μέγιστα αποτελέσματα; Η γνώμη δική σας, καθώς και η απόφαση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *