7 Τρόποι Να Μεγιστοποιήσεις Το Κάψιμο Λίπους Στο ΓυμναστήριοΌλοι θέλουμε να χάσουμε μερικά κιλά και να επιστρέψουμε στη φόρμα στην οποία βρισκόμασταν όταν ήμασταν νεότεροι και δεν την εκτιμούσαμε, αλλά χρειάζεται πειθαρχεία, σχεδιασμός και αφοσίωση για να το πετύχουμε. Συχνά κάποιος χάνει 5 έως 8 κιλά, και μετά η απώλεια βάρους φαίνεται να σταματά. Σίγουρα υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό, και δε θα πρέπει να μας φαίνεται σαν αποτυχία ή σαν λόγος για να εγκαταλείψουμε τους στόχους μας για απώλεια βάρους. Παρακάτω παραθέτουμε 7 εξαιρετικούς τρόπους για να μεγιστοποιήσεις το κάψιμο λίπους, και να εξασφαλίσεις την επιτυχία στους στόχους σου για απώλεια βάρους.

1) Αναερόβια άσκηση

Εάν πιστεύεις ότι απλώς τρέχοντας μερικούς γύρους ή κάνοντας λίγο πεντάλ θα εξαφανίσεις το λίπος, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Η περισσότερη καύση θερμίδων στο σώμα σου γίνεται στους μυϊκούς ιστούς, και πρέπει να ασκηθείς με βάρη, ώστε να αναπτύξεις μεγαλύτερους μυς οι οποίοι θα καίνε περισσότερες θερμίδες. Παρόλο που η αεροβική άσκηση όπως το ποδήλατο ή η κολύμβηση είναι απαραίτητη, το γεγονός είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για απώλεια βάρους αλλά και για να μην το ξανακερδίσεις, είναι το χτίσιμο μεγαλύτερων μυών. Αυτό συμβαίνει διότι με τον τρόπο αυτό ενδυνάμωσης των μυών, δημιουργείς μια καλύτερη μηχανή καύσης θερμίδων, κάτι το οποίο θα διασφαλίσει την επιτυχία στις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους.

2) Ζέσταμα και κρύωμα

Το ζέσταμα πριν την άσκηση, αλλά και το χαλάρωμα μετά από αυτή με μερικές ελαφρές ασκήσεις, συνήθως δε θεωρούνται απαραίτητα σε ένα πρόγραμμα καύσης λίπους. Παρ’ολα αυτά, ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τους στόχους τους για απώλεια βάρους, είναι επειδή δεν φτάνουν το στόχο στον οποίο προσέβλεπαν όταν ξεκίνησαν. Ένας τραυματισμός, ακόμη και αυτός ο οποίος διαρκεί μόνο λίγες ημέρες, μπορεί να επιβραδύνει την επίτευξη των στόχων σου για εβδομάδες, και να οδηγήσει σε απώλεια ερεθίσματος. Θα πρέπει να προγραμματίσεις επιπλέον είκοσι λεπτά στις ασκήσεις με βάρη για τις δύο αυτές απαραίτητες δραστηριότητες, αλλιώς κινδυνεύεις να υποστείς τραυματισμό και να εκτροχιάσεις το σχέδιο για απώλεια βάρους.

3) Διατροφή, διατροφή, διατροφή

Αυτός δε θα έπρεπε να είναι σπουδαίος τρόπος για να μεγιστοποιήσεις την απώλεια βάρους, αλλά είναι. Ο λόγος για αυτό είναι το ότι οι άνθρωποι συνηθίζουν να πιστεύουν ότι η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με δύο τρόπους: δίαιτα ή άσκηση. Όμως αυτά τα δύο συμπορεύονται, και δεν πρόκειται ποτέ να μεγιστοποιήσεις την καύση λίπους στο γυμναστήριο, εάν δεν προσέχεις το σώμα σου έξω από αυτό. Σταμάτα να σκέφτεσαι τα γεύματα σε τριάδες, αντιθέτως να έχεις κατά νου 5 γεύματα με μικρότερες μερίδες. Ο Αμερικανικός Οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων, πρόσφατα ανέπτυξε μία νέα διατροφική πυραμίδα, βασισμένη επάνω σε αυτήν ακριβώς την ιδέα, και θα πρέπει να της ρίξεις μία ματιά πριν ξεκινήσεις το πρόγραμμά σου, καθώς μπορεί να σου γλιτώσει πολύ χρόνο και ενέργεια εάν ξεκαθαρίσεις το θέμα της διατροφής πριν πατήσεις στο γυμναστήριο.

4) Σχεδίασε την άσκησή σου για κάψιμο λίπους

Το σώμα είναι η πιο πολύπλοκη μηχανή στον πλανήτη, και δεν γίνεται να ελπίζεις ότι πατώντας το πόδι σου σε ένα γυμναστήριο και χοροπηδώντας επάνω σε ένα μηχάνημα, ή κάνοντας μερικά βάρη θα δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς χωρίς να ξέρεις πώς αυτά επηρεάζουν το σώμα σου. Η ιδανική ρουτίνα άσκησης είναι 3 ή 4 φορές την εβδομάδα, και μόνο για 30-45 λεπτά κάθε φορά. Δε θα πρέπει να ασκείσαι περισσότερο από αυτό, γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να διασπώνται οι μύες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα καις λιγότερες θερμίδες, άρα δε θα μεγιστοποιείς την καύση λίπους στο γυμναστήριο. Εάν έχεις αμφιβολίες για το ιδανικό πρόγραμμα άσκησης για τους στόχους σου, μη διστάσεις να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία προπονητή, ώστε να σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο σε εσένα.

5) Χρησιμοποίησε λιποδιαλύτες

Εάν θέλεις πραγματικά να μεγιστοποιήσεις την απώλεια λίπους στο γυμναστήριο, θα πρέπει να εξετάσεις τη λήψη λιποδιαλυτών. Δεν μιλάω φυσικά για αυτά τα εξωφρενικά συμπληρώματα τα οποία υπόσχονται ότι θα πετύχεις το τέλειο κάψιμο λίπους ενώ θα παρακολουθείς τηλεόραση! Αναφέρομαι σε λιποδιαλύτες με αποδεδειγμένα αποτελέσματα, που πραγματικά θα μεγιστοποιήσουν την εξάσκησή σου, και τις οποίες δεν βρίσκεις σε τροφές που καταναλώνεις καθημερινά. Αν δεν ξέρεις ποιον να διαλέξεις, τότε μπορείς να πάρεις με κλειστά τα μάτια το Phen375. Φρόντισε να μάθεις τα πάντα για το συγκεκριμένο συμπλήρωμα πριν το αγοράσεις.

6) Θέσε εβδομαδιαίους στόχους

Το ξέρω ότι αυτό φαντάζει προφανές, αλλά η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους ανθρώπους η ιδέα της άσκησης δεν είναι η πιο ευχάριστη, έτσι είναι εύκολο να αμελήσουν μία συνεδρία ή να υποκύψουν σε μία πίτσα, νομίζοντας ότι θα αναπληρώσουν την επόμενη φορά. Κοίτα, η επόμενη φορά δεν έρχεται ποτέ, και όταν η ζυγαριά σταματήσει την καθοδική της πορεία, το κίνητρο εξαφανίζεται. Θέτοντας εβδομαδιαίους στόχους, μπορείς να παρακολουθήσεις την πρόοδο σου έτσι ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες να παραμείνεις προσηλωμένος στους στόχους σου όταν τα πράγματα δεν προχωράνε όπως αναμενόταν.

7) Τέλος στα βραδινά σνακ

Αυτό μπορεί να μη βγάζει νόημα, αλλά σε διαβεβαιώ πως θα βοηθήσει να μεγιστοποιήσεις τις ασκήσεις για το κάψιμο λίπους. Ο λόγος είναι ο μεταβολισμός σου. Όταν τρως πριν πας για ύπνο, το σώμα σου αποσυντονίζεται, και πιθανότατα να παρατηρήσεις ότι ξυπνάς και δεν αισθάνεσαι πείνα. Έτσι, προσπερνάς το πρωινό, ή τρως μόνο ένα πρόχειρο σνακ στο δρόμο για τη δουλειά.

Το αποτέλεσμα: Το σώμα σου μπαίνει σε λειτουργία συντήρησης. Αυτό σημαίνει ότι επιβραδύνει το μεταβολισμό, άρα καις λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, αυξάνει τις πιθανότητες τσιμπολογήματος,, και θέτει τις βάσεις για ένα φαύλο κύκλο. Η κατανάλωση 5 μικρότερων γευμάτων ημερησίως έχει επίσης να κάνει με το μεταβολισμό σου, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ο μεταβολισμός παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα όταν υπάρχει συνεχής παροχή τροφής στο σώμα. Μπορεί να μην πιστεύεις ότι τα βραδινά σνακ επιδρούν στο πως το σώμα σου καίει λίπος όταν ασκείσαι, αλλά όντως έτσι συμβαίνει.

Πράγματι, μερικά από τα παραπάνω είναι προφανή, ενώ άλλα φαίνονται απλά ανοησίες. Και όμως, στο σύνολό τους, και εφόσον ακολουθηθούν, αυτές οι 7 ιδέες θα μεγιστοποιήσουν το κάψιμο λίπους στο γυμναστήριο, και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το σώμα που φαντάζεσαι αλλά δε βλέπεις στον καθρέφτη πολύ πιο γρήγορα από ότι εάν κάνεις τα πράγματα ανοργάνωτα και χωρίς συνέπεια.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.