Ψέματα στο γυμναστήριοΑν προσπαθείς να χάσεις βάρος και δεν έχεις και μεγάλη εμπειρία από γυμναστήρια και προγράμματα διατροφής και αδυνατίσματος, σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές σχεδόν τα ίδια πράγματα. 

Λέγονται συχνά και αναπαράγονται από στόμα σε στόμα. Κατά πόσο είναι ακριβή όμως; Σήμερα θα σου δείξουμε τα πιο συνηθισμένα “ψέμματα” που θα σου πουν στο γυμναστήριο.

Σύμφωνα με άρθρο στο dutchesss.queen.gr (ναι, το ιστολόγιο της Δούκισσας Νομικού), αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες λάθος απόψεις για την γυμναστική και το αδυνάτισμα:

#1 – Μπορούμε να Χάσουμε Βάρος Μόνο Από Ένα Σημείο

Το λίπος χάνεται συνολικά από όλο το σώμα, και δεν υπάρχει καμία άσκηση που να επιταχύνει την απώλειά του από συγκεκριμένα σημεία πάνω μας.

Έτσι, οι ασκήσεις γλουτών δεν θα σε βοηθήσουν σε καμία περίπτωση να χάσεις λίπος από την περιοχή, ενώ τα αμέτρητα ροκανίσματα δεν θα έχουν σχεδόν κανένα αποτέλεσμα στην εμφάνιση του λεγόμενου «six pack».

Βάλε τους σωστούς στόχους! Οι περισσότεροι προσπαθούν να εστιάσουν σε έναν μόνο στόχο: Το αδυνάτισμα. Θα έπρεπε όμως πριν φτάσουμε εκεί να δίνουμε βάρος στις διατροφικές αλλαγές και την άσκηση που χρειάζεται για να πετύχουμε τον σκοπό μας.

Οι χρήσιμοι και λειτουργικοί στόχοι θα πρέπει να είναι: α) συγκεκριμένοι, β) ρεαλιστικοί γ) μετρήσιμοι και δ) όχι τέλειοι. Να επιτρέπουν τα λάθη. Να είναι ανθρώπινοι.

Ένα καλό παράδειγμα, θα ήταν: Θέλω να χάσω λίπος με δίαιτα κυρίως (συγκεκριμένο), σε 2 μήνες (ρεαλιστικό), 5 κιλά (μετρήσιμο), με απόκλιση ένα κιλό πάνω κάτω (επιτρέπει λάθη).

#2 – Καίμε Λίπος Οσο Περισσότερο Ιδρώνουμε

Ο ιδρώτας παράγεται από το σώμα σου ως αντίδραση στην αύξηση θερμοκρασίας που προκαλεί σε αυτό η άσκηση. Ο οργανισμός παράγει, δηλαδή, ιδρώτα προκειμένου να δροσιστεί.

Καίμε Λίπος Οσο Περισσότερο ΙδρώνουμεΟ λιπώδης ιστός δεν αποβάλλεται από τους πόρους του δέρματος. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει όταν ιδρώνουμε, είναι απώλεια υγρών. Αλλά τα υγρά που χάνουμε λόγω της έντονης εφίδρωσης, αναπληρώνονται πολύ εύκολα μετά την άσκηση, μόλις δηλαδή πιούμε νερό.

Σε καμία περίπτωση η εφίδρωση δεν συνδέεται άμεσα με το κάψιμο λίπους. Βασικό ρόλο στο πόσο ιδρώνει κανείς παίζει ο ίδιος ο οργανισμός του, αλλά και η φυσική του κατάσταση.

Μην υποφέρεις προσπαθώντας να ιδρώσεις. Η γυμναστική θα πρέπει να είναι μέρος της προσπάθειας σου και να σε ευχαριστεί. Δεν είναι ένα μαρτύριο που θα πρέπει να περνάς μερικά απογεύματα της εβδομάδας σου!

#3 – Για να Κάψεις Λίπος Πρέπει να Γυμναστείς Πολλή Ώρα με Μέτρια Ένταση

Η παρατεταμένη αερόβια άσκηση σε μέτρια ένταση, δηλαδή στην ζώνη καύσης λίπους, προκαλεί την άντληση ενέργειας κατά κύριο λόγο από το αποθηκευμένο λίπος και όχι από τους αποθηκευμένους υδατάνθρακες στο σώμα μας.

Για να Κάψεις Λίπος Πρέπει να Γυμναστείς Πολλή Ώρα

Ενώ ποσοστιαία η συμμετοχή του λίπους είναι μεγαλύτερη στην άσκηση μέτριας έντασης, η άσκηση υψηλής έντασης υπερέχει τόσο συνολικά στη δαπάνη θερμίδων, όσο και στον αριθμό των θερμίδων που προέρχονται από την καύση λίπους.

Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να δίνεις υψηλή ένταση για λίγη ώρα που είναι καλύτερο από την μέτρια ένταση για πολλή ώρα.

Αυτό που έχει σημασία, είναι να επιλέγεις έναν τρόπο άσκησης που να σου αρέσει, διαφορετικά θα κουραστείς γρήγορα. Κάποιοι θέλουν σταθερές ασκήσεις για πολλή ώρα, σε κάποιους άλλους αρέσουν οι έντονες εξάρσεις. Εσύ διαλέγεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *