Τι Προσφέρει Το Πράσινο Τσάι;Εκτός από ένα γευστικό ποτό, το πράσινο τσάι έχει και πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Οι ενδιαφερόμενοι βλέπουν με ενδιαφέρον ότι η λίστα των πλεονεκτημάτων του πράσινου τσαγιού ολοένα και μεγαλώνει. Στο άρθρο αυτό θα απαντήσουμε στην ερώτηση “Τι προσφέρει το πράσινο τσάι;”

Η έρευνα επάνω στο κινέζικο τσάι συνεχίζεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία, και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Επαγγελματίες οι οποίοι πάντα ενδιαφέρονται για τις ολιστικές προσεγγίσεις, αλλά και απλοί άνθρωποι οι οποίοι εξασκούν παραδοσιακή ιατρική, βλέπουν ότι το τσάι βοηθάει σε πολλούς τομείς της υγείας. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που βιώνουν οι άνθρωποι καταναλώνοντας κινέζικο τσάι:

Το κινέζικο τσάι προέρχεται από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis και ανέκαθεν ήταν ένα καθημερινό αφέψημα στον Κινέζικο, το Γιαπωνέζικο και τον Ινδικό πολιτισμό. Έπρεπε να φτάσουμε στον 6ο αιώνα, μέχρι να γίνει το πράσινο τσάι γνωστό στο Δυτικό πολιτισμό, αλλά στις ημέρες μας είναι κοινό προϊόν σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει τα προτερήματά του, μόνο την υπέροχη γεύση του, και επωφελούνται άθελά τους.

Το τσάι έχει ενεργά συστατικά, τα κυριότερα των οποίων ονομάζονται πολυφαινόλες. Η πιο ισχυρή πολυφαινόλη του τσαγιού είναι η EGCG και οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι από αυτήν πηγάζουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα του τσαγιού. Για το λόγο αυτό, η EGCG θεωρείται ως ένα πολύ ισχυρό συστατικό, που περιέχεται σε πολλά χάπια αδυνατίσματος.

Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικά που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι επικίνδυνα μόρια, τα οποία βλάπτουν και καταστρέφουν κύτταρα στο σώμα σου. Καταναλώνοντας ένα φλιτζάνι αυτού του τσαγιού, λαμβάνεις περίπου 80-100 πολυφαινόλες.

Καθώς υπάρχουν τόσο πολλά και διαφορετικά πλεονεκτήματα, αυτό το τσάι συζητείται παντού. Όχι μόνο σε σπίτια σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε δημοφιλή talk shows και προγράμματα για την υγεία. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τα όσα ο κόσμος μαθαίνει για το τσάι αυτό, και για τα πλεονεκτήματά στην αύξηση του μεταβολισμού μας. Μπορείς να βρεις αξιόπιστες έρευνες στο internet και σε βιβλία.

Οι έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, προτείνεται να καταναλώνουν τσάι λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του. Είναι σημαντικό να καταναλώνεται με μέτρο το πράσινο τσάι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς περιέχει καφεΐνη. Το μέτρο είναι το κλειδί και ο τρόπος να παίρνεις τα θετικά για την υγεία χωρίς παρενέργειες.

Πολλοί προσωπικοί γυμναστές προτείνουν στους πελάτες τους να πίνουν Κινέζικο τσάι και βλέπουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλές μάρκες και τρόποι λήψης του Κινέζικου τσαγιού. Βρες τι δουλεύει για εσένα και άρχισε να παρατηρείς τα πλεονεκτήματα του πράσινου τσαγιού και τι μπορεί να κάνει το κινέζικο τσάι για το σώμα σου.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *