Αρχική Ψυχολογία Η Αναθεωρημένη Εξίσωση Του Αδυνατίσματος

Η Αναθεωρημένη Εξίσωση Του Αδυνατίσματος

899
3
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι περισσότεροι από εμάς, άντρες και γυναίκες, πιστεύουμε ότι το αδυνάτισμα στηρίζεται απόλυτα στην δίαιτα και το επίπεδο της σωματικής μας δραστηριότητας, είτε αυτό έχει να κάνει με την εργασία και τα χόμπι μας, είτε με το πρόγραμμα γυμναστικής που μπορεί να ακολουθούμε.

Εξίσωση Αδυνατίσματος

Αυτό σε γενικές γραμμές είναι σωστό. Η δίαιτα και η άσκηση όμως ΔΕΝ είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες στο κάψιμο λίπους.

Πολλοί λίγοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να κρατήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και να μείνουν σταθεροί στα αποτελέσματα τους. Τις περισσότερες φορές οι παλιές συνήθειες μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι και ο κύκλος αρχίζει από την αρχή.

Αυτό μάλλον σου θυμίζει κάτι. Σωστά;

Αν η απάντηση σου είναι θετική και αν έχεις πάρει στα σοβαρά την απόφαση να σπάσεις αυτόν τον κύκλο, τότε πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, στοχεύοντας να αλλάξεις τις συνήθειες σου και να δημιουργήσεις έναν τρόπο ζωής που θα υποστηρίζει το ιδανικό σου βάρος.

Η Εξίσωση Του Αδυνατίσματος

Συνήθως ο τύπος είναι κάπως έτσι:
Προπόνηση με βάρη + Αεροβική προπόνηση + Προσεγμένο πρόγραμμα διατροφής = Αδυνάτισμα

Πρόκειται για μια προσέγγιση που έχει δείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι λειτουργεί στους περισσότερους από εμάς και έχει αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Συνήθως όσοι ακολουθούν αυτόν τον σχεδιασμό περνάνε 3 φάσεις:

  1. Χάνουν κάποια κιλά στην αρχή και ό,τι κάνουν έχει αποτέλεσμα
  2. Φτάνουν σε ένα σημείο “plateau” όπου δεν χάνουν βάρος όσο και αν προσπαθήσουν.
  3. Εγκαταλείπουν το πρόγραμμα κατά μέσο όρο μετά από 6 μήνες προσπάθεια.

Κάποιοι όμως καταφέρνουν και φτάνουν στο ιδανικό βάρος για το σώμα τους και μένουν εκεί αμετακίνητοι.

Πώς τα καταφέρνουν άραγε;

Πώς μπορούν να κρατούν τα κιλά που επιθυμούν και πολλές φορές να είναι και 2  με 3 κιλά πιο αδύνατοι από το κανονικό;

Αυτοί οι τυχεροί έχουν κερδίσει το πλεονέκτημα από την αρχή. Έχουν χρησιμοποιήσει (όχι πάντα εν γνώσει τους) τον αναθεωρημένο τύπο της παραπάνω εξίσωσης, ο οποίος περιέχει έναν παράγοντα κλειδί και κάνει την διαφορά.

Η Αναθεωρημένη Εξίσωση Του Αδυνατίσματος

Αδυνάτισμα = Προπόνηση δύναμης + Αεροβική γυμναστική + Πρόγραμμα διατροφής
+ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ

Αν μάθεις να σκέφτεσαι σαν να έχεις ήδη πετύχει τον στόχο σου και έχεις το ιδανικό βάρος πριν κάνεις οτιδήποτε για να φτάσεις εκεί, η επιτυχία θα είναι σίγουρη.

Αν σκέφτεσαι όπως όλοι αυτοί που βλέπεις γύρω σου να έχουν το ιδανικό βάρος και να τρώνε ένα μεζεδάκι λιγότερο όταν βγαίνετε έξω για να μην παχύνουν, τότε θα έχεις κάνει την αρχή για να χάσεις βάρος με αποτέλεσμα.

Θα μπορέσεις να κρατήσεις το πρόγραμμα σου και δεν θα πάρεις ποτέ πίσω τα κιλά που έχασες. Έχει ΠΑΝΤΑ να κάνει με τον τρόπο σκέψης.

Σπάσε Τον Κύκλο

Η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς που θέλουμε να χάσουμε βάρος για λόγους υγείας και/ή εμφάνισης χρειαζόμαστε να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τη διατροφή και την εικόνα του σώματος μας.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σπάσουμε τον κύκλο: αρχή δίαιτας –> χάσιμο μερικών κιλών –> σταμάτημα δίαιτας –> επιστροφή χαμένων κιλών –> αρχή (νέας συνήθως) δίαιτας.

Το να προσεγγίσεις το αδυνάτισμα αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι σχετικά με το φαγητό, σου επιτρέπει να αναγνωρίσεις τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν μπορείς να χάσεις κιλά.

Όταν το καταφέρεις, τότε θα έχεις ήδη αλλάξει τις συνήθειες σου και θα έχεις αλλάξει στην ουσία τρόπο ζωής μια για πάντα.

Για παράδειγμα, πόσο συχνά βρίσκεις τον εαυτό σου μπροστά από την τηλεόραση με κάποιο άδειο πιάτο ή κάποιο σακουλάκι από σνακ που αγόρασες από το περίπτερο;

Δεν νομίζεις ότι αυτή είναι μια κακιά συνήθεια;

Μήπως πρέπει να ξεκινήσεις σταματώντας τέτοιου είδους συνήθειες πριν καν αρχίσεις να κάνεις οποιαδήποτε δίαιτα;

Αν θέλεις σχολίασε κάτω από το άρθρο μου και πες μου τη γνώμη σου ή την δική σου εμπειρία σχετικά με το αδυνάτισμα. Θα χαρώ πολύ να την ακούσω.

Καλή συνέχεια και… μείνε μακριά από την τηλεόραση! Γιώργος

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ, αυτός ο κύκλος! Άντε και να δούμε. Θέλω με τον καινούριο χρόνο να τον σπάσω ρε παιδί μου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here