Που Θα Σε Βοηθήσει Το Ginseng;Το Ginseng χρησιμοποιείται για να αυξήσει τη φυσική και πνευματική αντοχή, να αυξήσει την ενέργεια, να σταθεροποιήσει τη φυσιολογία του σώματος, να χαμηλώσει τη χοληστερίνη και να αποτρέψει την εμφάνιση καρκίνου. Επιπλέον, ο παραδοσιακός ρόλος του ginseng είναι η αύξηση της σεξουαλικής αρμονίας. Το ginseng ενδυναμώνει το σώμα, ώστε να καταπολεμάται η κούραση. Έρευνες δείχνουν ότι η συχνή χρήση του βοηθά με το Alzheimer (μια παθολογική απώλεια μνήμης / αμνησία), με το διαβήτη (χαμηλά επίπεδα σακχάρων στο αίμα), με τη γήρανση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κλπ. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με τα προτερήματα του ginseng:

Μειώνει το στρες

Παλαιότερες αλλά και συνεχιζόμενες έρευνες αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το ginseng βοηθά το σώμα να ξεπεράσει το στρες. Σε έρευνες σε εργαστήρια στην Κορέα, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Αμερική και το Λονδίνο, σε δοκιμές σε εργαστηριακά ποντίκια, αποδείχτηκε ότι η πίεση θα είναι μικρότερη με τακτικές δόσεις ginseng. Στο βιβλίο με τίτλο «Ginseng, το μαγικό βότανο της Ανατολής», γραμμένο από το Stephen Fulder, αναφέρεται επιγραμματικά ότι η χρήση ginseng επιτρέπουν σε κάποιον υπό πίεση να επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα πιο γρήγορα. Κινέζοι και Κορεάτες ερευνητές ανακάλυψαν τη θετική επίδραση του ginseng στα επινεφρίδια και στον εγκέφαλο.

Ζωτικότητα και αντοχή

Τη δεκαετία του 80, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι το ginseng μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της παραγωγής ενέργειας στο σώμα. Επιπλέον, το ginseng σταθεροποιεί την ταχύτητα του μεταβολισμού ενθαρρύνοντας την πέψη της τροφής, και παράγει ενέργεια από την τροφή ώστε να γίνεται η πέψη και να καταστρέφονται οι τοξίνες στο σώμα. Οι ουσίες που περιέχονται στο ginseng βελτιώνουν το νευρικό σύστημα στο σώμα με μεγαλύτερη ροή αίματος στον εγκέφαλο και ενεργοποιούν τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου.

Καρδιά και Ginseng

Το ginseng έδειξε θετική επίδραση στο κυκλοφορικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Σύμφωνα με το Fulder, το ginseng χρησιμοποιείται στην Κίνα ως μέσο σταθεροποίησης της πίεσης μετά από ένα ξαφνικό έμφραγμα. Γιατροί από τη Ρωσία και τη Γερμανία θεωρούν το ginseng αποτελεσματικό στη μείωση της υψηλής πίεσης. Τα συστατικά του ginseng βοηθούν τους ανθρώπους με χαμηλή πίεση, χοληστερίνη και ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα. Εξάλλου, το Αμερικανικό ginseng πιστεύεται ότι είναι πιο αποτελεσματικό από το Ασιατικό, καθώς μειώνει τη χοληστερίνη στο ανθρώπινο σώμα. Σύμφωνα με έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin, τα συστατικά του Αμερικανικού ginseng ήταν τα πιο αποτελεσματικά στη μείωση της χοληστερίνης στα ζώα.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο Fulder πειραματίστηκε με ζώα που λάμβαναν ginseng. Κατόπιν, τους διοχέτευσε μέσω ένεσης βακτήρια που προκαλούσαν ασθένειες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ζώα παρέμειναν υγιή. Αποδείχτηκε έτσι ότι το ginseng ενισχύει τις άμυνες του σώματος. Στην Ιαπωνία, ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ginseng ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενδυναμώνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια που λειτουργούν ως αντισώματα στους μικροοργανισμούς που εισχωρούν στο σώμα μας. Το ginseng αυξάνει τον αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων, διεγείροντας την παραγωγή τους στο μυελό των οστών.

Θεραπεία του καρκίνου

Παρατηρήθηκε ότι το ginseng μπορεί να προστατεύσει το σώμα τόσο καλά όσο και τα φάρμακα ή οι ραδιοθεραπείες για τον καρκίνο. Οι Κορεάτες και Ρώσοι ερευνητές απέδειξαν ότι οι ασθενείς που λάμβαναν την συνιστώμενη δόση μπορούσαν να αντέξουν αυξημένη χρήση αντικαρκινικών φαρμάκων. Το πείραμα έγινε ως εξής:

Διαβήτης και Ginseng

Επειδή το ginseng είναι αποτελεσματικό στο να δημιουργεί ένα υγιές και καθαρό μεταβολικό σύστημα, μπορεί να θεραπεύσει το διαβήτη. Ο διαβήτης είναι μία ανισορροπία των σακχάρων του αίματος. Το ginseng μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όταν είναι χαμηλά λόγω έλλειψης ένεσης ινσουλίνης. Από την άλλη μεριά, όταν τα επίπεδα σακχάρου στα πειραματόζωα αυξάνονται υπερβολικά, το ginseng μπορεί να τα μειώσει. Αυτή είναι η δράση του ginseng ως ρυθμιστή του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το ginseng δρα ως βοηθητικό φάρμακο, και όχι ως αντικατάσταση των φαρμάκων.

Αρμονία μεταξύ των συζύγων

Το ginseng αποδεδειγμένα αυξάνει την ανδρική σεξουαλική ικανότητα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ginseng περιέχει ουσίες οι οποίες ενεργοποιούν την αύξηση ορισμένων ορμονών που σχετίζονται με το σεξ, και βοηθούν τους συζύγους στην εκπλήρωση των συζυγικών τους υποχρεώσεων. Στη Ρωσία, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το ginseng μπορεί να θεραπεύσει ασθενείς που πάσχουν από προβλήματα στειρότητας. Επίσης το ginseng είναι αποτελεσματικό για τις γυναίκες για τη ρύθμιση του κύκλου τους.

Γήρανση και Ginseng

Το ginseng σε γενικές γραμμές βελτιώνοντας τη ροή του αίματος επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Είναι αποτελεσματικό στην αποτροπή προβλημάτων στην καρδιά, και απομακρύνει την κούραση. Έτσι, το ginseng μπορεί να θεωρηθεί ως ένα διεγερτικό ασφαλές για συνεχή χρήση. Στην αρχαία Κίνα, από την εποχή της Δυναστείας των Shang, οι άνθρωποι είχαν συνειδητοποιήσει τη χρησιμότητά του για τη μείωση των πόνων της αρθρίτιδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *