Καφές, Καφεΐνη Και Green Coffee Bean Extract

Η δημοτικότητα του green coffee bean extract δρομολόγησε μια σειρά μελετών σχετικά με τα οφέλη της, κυρίως όταν πρόκειται για απώλεια βάρους.

Αλλά, πολύ καιρό πριν οι κόκκοι πράσινου καφέ γίνουν θέμα ενδιαφέροντος, ερευνήθηκαν για τα οφέλη τους στην υγεία μας. Αυτό το ενδιαφέρον φυτό έχει ένα μεγάλο αριθμό δραστικών συστατικών και υπάρχουν πολύ λίγα αλκαλοειδή που είναι πράγματι ενεργοποιημένα κατά το καβούρδισμα του καφέ.

Οι περισσότερες από τις δραστικές ενώσεις του καφέ είναι παρούσες σε μεγαλύτερο ποσοστό σε πράσινους κόκκους από τους σπόρους που έχουν καβουρδιστεί. Δεν υπάρχει τίποτα στον καβουρδισμένο καφέ που δεν υπάρχει στον πράσινο καφέ, εκτός από τη γεύση. Ο πράσινος καφές δίνει ένα άθλιο, πικρό ρόφημα.

Η Καφεΐνη Στον Καφέ

Η καφεΐνη είναι το κύριο συστατικό του καφέ που έκανε αυτό το ρόφημα τόσο δημοφιλές.Είναι ένα αλκαλοειδές με τονωτική επίδραση στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα.

Είναι το πιο δημοφιλές ψυχοδραστικό φάρμακο και το μόνο ασφαλές και νόμιμο. Η καφεΐνη είναι τοξική σε δόσεις πάνω από ένα γραμμάριο, αλλά οι περισσότεροι που πίνουν καφέ δε λαμβάνουν περισσότερο από 500 χιλιοστόγραμμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν καφέ προκειμένου να μείνουν ξύπνιοι και σε εγρήγορση και να αποκτήσουν ενέργεια όταν χρειάζεται.

Η καφεΐνη είναι επίσης ένα μεταβολικό διεγερτικό, ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί λιποδιαλύτες περιέχουν μεγάλες δόσεις καφεΐνης.

Αρκετές μελέτες έδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση καφέ αντιστρέφει τις γνωστικές διαταραχές σε ηλικιωμένους ασθενείς με Alzheimer. Η λήψη κανονικού καφέ επίσης μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης Alzheimer.

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association βρήκε ότι η τακτική κατανάλωση καφέ ίσως να μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χολόλιθων εξαιτίας της περιεκτικότητας του σε καφεΐνη.

Όσοι πίνουν καφέ είναι επίσης λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν νόσο Πάρκινσον. Ηλικιωμένα άτομα που κατανάλωναν τακτικά καφέ έχουν καλύτερη λεκτική μνήμη και οπτική και χωρική συλλογιστική.

Μία ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων δημοσίευσε το 2009 τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε 77.000 ενήλικες, διαπιστώνοντας ότι η κατανάλωση καφέ, εξαιτίας της περιεκτικότητας σε καφεΐνη, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής νόσου.

Τι Δεν Οφείλεται Στην Καφείνη

Το American Journal of Clinical Nutrition δημοσίευσε τα πορίσματα της μελέτης που επιβεβαίωσε ότι η τακτική κατανάλωση καφέ, με ή χωρίς καφεΐνη, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2.

To χλωρογενικό οξύ είναι το δεύτερο πιο ισχυρό ενεργό συστατικό του καφέ. Ανήκει στα φαινολικά οξέα, και ως τέτοιο ενεργεί ως αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι γνωστό ότι καταστρέφουν τα τοιχώματα των κυττάρων και προκαλούν μια σειρά από ασθένειες. Το χλωρογενικό οξύ είναι ένα πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό από τη βιταμίνη C και καταστρέφεται σε μεγάλο βαθμό (70 τοις εκατό) κατά το καβούρδισμα του καφέ.

Πράσινος Καφές (Green Coffee Bean) Μελέτες

Μία Βραζιλιάνικη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2008 βρήκε ότι το χλωρογενικό οξύ στον πράσινο καφέ (green coffee bean extract) είναι ευεργετικό για μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, διαβήτη τύπου 2 και της νόσου του Alzheimer, καθώς και ότι ενεργεί ως αντιβακτηριακός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας.

Μια άλλη μικρή μελέτη που διενεργήθηκε σε 16 εθελοντές βρήκε ότι τα εκχυλίσματα του πράσινου καφέ δρουν ως παράγοντας απώλειας βάρους και ότι κατέβαζε τα ποσοστά του σωματικού λίπους.

Παρόμοια μελέτη που διεξήχθη από έναν Νορβηγό ερευνητή επιβεβαίωσε αυτές τις διαπιστώσεις, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η απώλεια βάρους μπορεί να αποδοθεί σε μείωση της απορρόφησης γλυκόζης από το γαστρεντερικό σωλήνα που οφείλεται στις επιπτώσεις του χλωρογενικού οξέος στο green coffee. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εκτεταμένη χρήση του καφέ εμπλουτισμένο με χλωρογενικό οξύ μπορεί να μειώσει το ποσοστό της μάζας σώματος και του σωματικού λίπους.

Μία ομάδα κινέζων ερευνητών δημοσίευσε το 2012 τα αποτελέσματα της μελέτης τους, βασισμένης σε προηγούμενες διαπιστώσεις ότι το χλωρογενικό οξύ (CGA) καθυστερεί την εντερική απορρόφηση γλυκόζης και αποτρέπει τη γλυκονεογένεση. Η μελέτη βρήκε ότι το χλωρογενικό οξύ ενισχύει την μεταφορά της γλυκόζης στους σκελετικούς μύες, και αυτό μπορεί να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στον διαβήτη τύπου 2.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.