Αρχική Κάψιμο Λίπους Γυμναστική Και Αδυνάτισμα – Πώς Θα Κάνετε Την Καλύτερη Επιλογή

Γυμναστική Και Αδυνάτισμα – Πώς Θα Κάνετε Την Καλύτερη Επιλογή

47
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν αποφασίζουν να χάσουν βάρος; Θα εγγραφούν σε μαθήματα γυμναστικής. Θα πηγαίνουν στο εμπορικό κέντρο για να αγοράσουν νέα ρούχα προπόνησης, καθώς ετοιμάζονται να αρχίσουν την σκληρή προπόνηση.

Μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι η άσκηση είναι πιο σημαντική από την υγιεινή διατροφή. Η διατροφή σας αξίζει ακριβώς την ίδια προσοχή, αν όχι περισσότερη.

Γυμναστήριο

Όταν πρόκειται για αδυνάτισμα, η διατροφή σας έρχεται πρώτη.

Είναι αδύνατο να χάσετε βάρος εάν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ότι δαπανάτε. Πολλοί ειδικοί το γνωρίζουν αυτό, αλλά επηρεάζουν και τους πελάτες τους ώστε να πιστεύουν ότι πρέπει να αρχίσουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες λόγω της άσκησης. Ενώ οι προθέσεις είναι καλές, θα ήταν συνετό να μειωθεί πρώτα η θερμιδική τους κατανάλωση. Η άσκηση, ενώ είναι σίγουρα χρήσιμη, είναι δευτερεύουσα όπως και τα χάπια αδυνατίσματος τύπου Forskolin ή Phen375.

Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως εφικτό να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε σημαντική σωματική δραστηριότητα. Θα μπορούσατε τεχνικά να πετύχετε με τους στόχους απώλειας βάρους σας παραμένοντας καθισμένοι.

Απλά θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια, από το σώμα, που καταναλώνει για να τροφοδοτήσει τις λειτουργίες του. Μην ξεχνάτε ότι οι διάφορες λειτουργίες του σώματος, βασίζονται στην ενέργεια για τις διαδικασίες τους.

Πώς αλλιώς θα ήταν δυνατόν να χάσετε βάρος σε μια διατροφή των 2.000 θερμίδων; Δεν υπάρχει πρακτική μέθοδος για την καύση των θερμίδων, παρά μόνο μέσω άσκησης.

Πόσες Θερμίδες Θα Κάψετε;

Σε αυτό το σημείο, ας εξετάσουμε πόσες θερμίδες καίει ο μέσος άνθρωπος μέσα από τη σωματική δραστηριότητα.

 • Περπατώντας για 30 λεπτά με μέτριο ρυθμό: 140 θερμίδες.
 • Τρέξιμο για 30 λεπτά με γρήγορο ρυθμό: 230 θερμίδες.
 • Ποδηλασία για 30 λεπτά (15 km/h): 170 θερμίδες.
 • Εκπαίδευση κατά βάρος για 40 λεπτά: 130 θερμίδες.
 • Διατάσεις για 20 λεπτά: 60 θερμίδες.

Φυσικά, αυτές είναι οι κατά προσέγγιση τιμές.

Όπως μπορείτε να δείτε, η επίπονη άσκηση με τη μορφή αεροβικής δεν καίει πάρα πολλές θερμίδες. Φάτε ένα muffin, και θα καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες από ό,τι θα καίγατε περπατώντας για μια ώρα.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματική η μείωση της θερμιδικής τους πρόσληψης, από ότι να προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν με περισσότερη άσκηση. Με την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θερμιδικό έλλειμμα που δεν θα εξαρτάται από το γεγονός, ότι καίτε θερμίδες μέσω άσκησης για να κάνετε πρόοδο.

Η άσκηση μπορεί να επιταχύνει την πρόοδό σας όταν η διατροφή σας είναι υπό έλεγχο. Δεν είναι λογικό να περιμένετε ότι η άσκηση θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Η γυμναστική είναι απαραίτητη για άλλους λόγους. Έτσι, μην πιστεύετε εσφαλμένα ότι πρέπει να γυμνάζεστε μόνο για να χάσετε βάρος.

Μπορεί Η Αεροβική Να Βοηθήσει;

Αν ζητούσατε από αυτούς που έχουν ασκηθεί τουλάχιστον μια φορά, τη γνώμη τους για το είδος γυμναστικής που είναι καλύτερο, οι απαντήσεις θα ήταν πάντα διαφορετικές.

Ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο κοινό σημείο, όπως συμβαίνει όταν προτιμάται η αεροβική, οι τελικές απόψεις δεν θα είναι ποτέ ίδιες.

Μερικοί προτιμούν να τρέχουν ή να γυμνάζονται, για να παραμείνουν σε φόρμα ή να χάσουν βάρος. Όσοι έχουν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2 ωστόσο και προσπαθούν να θεραπεύσουν την πάθησή τους, πιθανότατα θα αρχίσουν να ορκίζονται στα αποτελέσματα της αεροβικής.

Παρόλο που η διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μπορεί να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, δεν είναι μια κατάσταση που πρέπει απλώς να ζήσετε. Κάντε απλές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα – συμπεριλάβετε την άσκηση για να βοηθήσετε να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και το βάρος σας.

Τελικά Ποιά Είναι Η Καλύτερη Γυμναστική;

Ακόμα κι αν υπάρχουν κοινά σημεία στις απόψεις των ασκούμενων, κάθε άνθρωπος που γυμνάζεται έχει επιλέξει ασκήσεις που δίνουν καλύτερα αποτελέσματα στο δικό του σώμα.

 • θα μπορούσε να είναι αεροβική για «x» λεπτά σε σταθερό ρυθμό
 • θα μπορούσε να είναι διαλειμματική άσκηση
 • ίσως ακόμα και μια σειρά από μαθήματα γιόγκα

Δεδομένου ότι η ανατροφοδότηση θα είναι σχεδόν πάντα υποκειμενική, μην περιμένετε να βρείτε την απάντηση που ψάχνετε.

Αεροβική

Αυτό λοιπόν που θα μπορούσε να σας βοηθήσει, είναι να ακούσετε τη γνώμη μας για το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη την εξοικείωση μας με τις παραδοσιακές μορφές άσκησης και τις τελευταίες τάσεις στην Ελλάδα.

Όταν πρόκειται για αδυνάτισμα και για καλύτερη υγεία, πιστεύουμε ότι το περπάτημα είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής. Και δεν είναι επειδή το αγαπάμε περισότερο απο άλλα είδη σωματικής άσκησης.

Το τρέξιμο, η προπόνηση με βάρη, η ποδηλασία και οι τάξεις χορού έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Αλλά το περπάτημα παραμένει στην κορυφή.

Το Περπάτημα Μπορεί Να Κάνει Θαύματα

 1. Είναι πρακτικό για όλους σχεδόν. Είναι εύκολο, και ακόμη και εκείνοι που έχουν απλά κινητικά προβλήματα, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να χάσουν βάρος ή να βελτιώσουν την υγεία τους.
 2. Έχει χαμηλή επίδραση, η οποία ελαχιστοποιεί και εμποδίζει τους κοινούς πόνους που μπορεί να προκύψουν από την άσκηση
 3. Δεν πυροδοτεί την όρεξή σας όπως πιο έντονες μορφές άσκησης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευκολότερο να διαχειριστείτε την θερμιδική σας πρόσληψη αν θέλετε να μειώσετε το βάρος σας.
 4. Ακόμα και αυτοί που αποφεύγουν να γυμνάζονται, μπορούν να διαθέσουν 30 λεπτά περπατώντας σε έναν κεκλιμένο διάδρομο
 5. Μόλις 30 λεπτά με τα πόδια μερικές φορές την εβδομάδα μεταφράζεται σε χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων επιπλοκών. Για να παραθέσω από τον Ιπποκράτη, «το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο για τον άνθρωπο».

Το περπάτημα μπορεί να γίνει οπουδήποτε και σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή. Όταν εξετάζετε κάθε βήμα που κάνετε, είναι κυριολεκτικά προς την κατεύθυνση καλύτερης υγείας, οποιοσδήποτε λόγος να μην είστε σωματικά ενεργός με το περπάτημα είναι μια δικαιολογία.

Σας ενθαρρύνουμε να περπατήσετε στο δρόμο προς την καλύτερη υγεία, ένα πιο αδύνατο σώμα και μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here