Δεν χρειάζεται να παίρνετε πάντα στα σοβαρά όσα γράφει η ζυγαριά σας. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί η ένδειξη να μην αντιστοιχεί στο “πραγματικό” βάρος σας.

κοπέλα ζυγίζεται

Αυτές είναι οι περιπτώσεις που η ζυγαριά σας παίζει ένα… βρώμικο παιχνίδι!

1. Στις δύσκολες ημέρες του μήνα…

…ή πριν από αυτές ή στη μέση του κύκλου ή γενικά οποιαδήποτε στιγμή του μήνα αρκεί να είσαι γυναίκα. Ο οργανισμός πρήζεται και ξεπρήζεται σε διάφορες φάσεις, μαζί με τα νεύρα μας.

Δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβή πρόβλεψη για το πόση κατακράτηση κάνουμε, εφόσον κάθε γυναίκα και κάθε κύκλος είναι διαφορετικός. Υπολογίζεται όμως περίπου 0,5 – 1,5 κιλό.

2. Όταν αρχίζουμε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής.

Αν έχουμε καιρό να γυμναστούμε, μόλις αρχίσουμε κάποια δραστηριότητα είναι πιθανό να φαινόμαστε πιο βαριοί στη ζυγαριά, καθώς οι μυς στην προσπάθειά τους να γραμμώσουν χρειάζονται νερό.

Το γυμναστήριο μπορεί να μας μπερδέψει σε διάφορες φάσεις. Αν ζυγιστούμε μετά από μια αερόβια προπόνηση θα νομίζουμε ότι έχουμε αδυνατίσει, ενώ στην πραγματικότητα θα έχουμε χάσει ιδρώτα.

3. Όταν έχουμε… φάει καλά!

Είναι άδικο να θεωρήσουμε ότι πήραμε ένα ολόκληρο κιλό μετά από μια επίσκεψη στους γονείς μας. Η λιπαποθήκευση δε γίνεται την ίδια στιγμή και το πιθανότερο είναι ότι μετά από δύο- τρεις μέρες θα είμαστε στα κιλά μας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα γεύματα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, «κρατάνε» περισσότερα υγρά στο σώμα μας και η ζύγιση είναι ακόμα πιο παραπλανητική.

4. Όταν πίνουμε πολύ νερό (και καλά κάνουμε)

Αν ζυγιστούμε και μας δείξει 60 κιλά και μετά πιούμε ένα μπουκαλάκι νερό και ξαναζυγιστούμε θα δούμε 60,5! Μπορεί να είναι προφανές αλλά μπορεί να είναι και πηγή άγχους και ανησυχίας…

5. Όταν έχουμε πίνουμε πολύ αλκοόλ (και δεν κάνουμε καλά)

Το σύνηθες είναι την επόμενη μέρα το πρωί να ζυγίζουμε λιγότερο. Πριν βγάλουμε το ευφυέστατο συμπέρασμα ότι η βότκα μας αδυνατίζει, αρκεί να σκεφτούμε ότι το αλκοόλ έχει ιδιαίτερα διουρητική δράση και σε πρώτη φάση αυτό που θα δούμε είναι μια αφυδάτωση.

6. Όταν δεν λειτουργεί σωστά το έντερο μας

Όπως είναι λογικό, αν το πεπτικό μας σύστημα δεν αποβάλει τα άχρηστα στοιχεία που προσλαμβάνουμε με τη διατροφή μας, τότε είναι αναμενόμενο να φαινόμαστε περισσότερα κιλά.

Επίσης, αν καταναλώσουμε κάποιο τρόφιμο το οποίο θα μας πρήξει τότε αυτό είναι πολύ πιθανό να φανεί και στη ζυγαριά.

Για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για το βάρος σας, είναι καλό να ζυγίζεστε την ίδια ημέρα και ώρα την εβδομάδα, φορώντας τα ίδια ρούχα.

Καλό θα ήταν να επιλέξετε την πρωινή ζύγιση, αμέσως μετά την επίσκεψη σας στην τουαλέτα και πριν φάτε οτιδήποτε!

Οταν η ζυγαριά δεν ξέρει τι λέει – Savoir Ville.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *