Από μεταβολική άποψη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τρώτε φαγητό το βράδυ. Μια θερμίδα είναι μια θερμίδα, ανεξάρτητα από το πότε καταναλώνεται.

Τρώγοντας το βράδυ

Το πρωινό μεταβολίζεται ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο όπως και το βραδινό. Ωστόσο, το φαγητό το βράδυ πολλές φορές είναι ένα πρόβλημα, όχι λόγω του τρόπου με τον οποίο μεταβολίζονται οι τροφές, αλλά λόγω της ποσότητας φαγητού που έχετε καταναλώσει.

Η μείωση των γευμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική πείνα τη νύχτα.

Πρόσφατες μελέτες (από εταιρίες αδυνατιστικών όπως το Eco Slim) αποκάλυψαν ότι όταν οι άνθρωποι παρακάμπτουν το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα, έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν νυχτερινές επιδρομές στην κουζίνα, από εκείνους που τρώνε τρία πλήρη γεύματα την ημέρα.

Σε γενικές γραμμές, αν πειθαρχείτε στην ημερήσια διατροφή σας, φαίνεται πως θα είστε καλύτερα σε θέση να ελέγξετε το φαγητό σας. Είναι λιγότερο πιθανό να αισθάνεστε πείνα και λιγότερο πιθανό να τρώτε περισσότερο.

Έτσι, τρώγοντας πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο και υγιεινά σνακ ενδιάμεσα, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να χάσει βάρος καθώς και να διατηρήσετε καλύτερα τον έλεγχο της διατροφής σας με αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, το βράδυ θέλουν να ξεκουραστούν, να παρακολουθήσουν τηλεόραση και να χαλαρώσουν από το άγχος της ημέρας. Άλλοι που εργάζονται πολλές ώρες, το θεωρούν ως ένα χρόνο για πολλούς στόχους, όπως να καλύπτουν τις οικιακές εργασίες, τους λογαριασμούς και άλλες ευθύνες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η ασυνείδητη κατανάλωση λιπαρών τροφών, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια τεράστια πρόσληψη θερμίδων. Αν στην κουζίνα σας υπάρχουν διάφορα μπισκότα, γλυκά, παγωτά ή πατατάκια, πολύ εύκολα αυτό μπορεί να συμβεί.

Ο Ρόλος Του Ύπνου

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού πριν από τον ύπνο, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα δυσπεψίας. Ίσως αυτό να σας αποτρέψει να φάτε περισσότερο κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Φαγητό πριν τον ύπνο

Πολλές έρευνες υποδεικνύουν μια σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και της έλλειψης επαρκούς ύπνου. Ακόμα δείχνουν ότι τα υπέρβαρα άτομα κοιμούνται περίπου 1,8 ώρες λιγότερο εβδομαδιαίως, από αυτά με κανονικό βάρος.

Από τη δεκαετία του 1990, ο χρόνος ύπνου για τους Έλληνες ενήλικες μειώθηκε κατά δύο ώρες τη νύχτα, ενώ η παχυσαρκία και οι πωλήσεις των χαπιών αδυνατίσματος αυξήθηκαν δραστικά.

Ο ύπνος είναι ένας ρυθμιστής δύο ορμονών που επηρεάζουν την όρεξη, τη λεπτίνη και τη γκρελίνη. Η λεπτίνη βοηθά στην καταστολή της πρόσληψης τροφής και στην τόνωση της ενεργειακής δαπάνης με φυσικό τρόπο, ενώ η γκρελίνη διεγείρει την όρεξη, την παραγωγή λίπους και την ανάπτυξη του σώματος.

Όταν κάποιος στερείται ύπνου, το επίπεδο λεπτίνης πέφτει και το επίπεδο γκρελίνης αυξάνεται.

Το αποτέλεσμα είναι η δραματική αύξηση της πείνας. Μία πρόσφατη μελέτη αναφέρει αύξηση της πείνας κατά 24%, με ανεξέλεγκτες επιθυμίες για τροφές πλούσιες σε θερμίδες και υδατάνθρακες, όπως μπισκότα, καραμέλες και κέικ.

Το φαγητό αργά το βράδυ έχει πολλές βλαβερές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Επιβραδύνει τον μεταβολισμό και προκαλεί την αποθήκευση του λίπους. Αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και συμβάλλει στον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Το φαγητό αργά το βράδυ έχει πολλές βλαβερές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Επιβραδύνει τον μεταβολισμό και προκαλεί την αποθήκευση του λίπους. Αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και συμβάλλει στον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο σοκολατούχο ρόφημα Choco Slim, αν θέλετε κάτι γλυκό, χωρίς θερμίδες, που επιταχύνει τον μεταβολισμό σας!

Συνεπώς για να διατηρήσετε το σωστό βάρος και την καλή σας υγεία, αποφεύγετε να τρώτε κατά τη διάρκεια της νύχτας και φροντίστε να κοιμάστε επαρκώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *