Είναι μόδα της εποχής, κάποια εντυπωσιακή λέξη που έχει σκοπό να κερδίσει τις εντυπώσεις ή μια ανάγκη για διαφορετική διατροφική παιδεία;

Τι Είναι Το «Clean Eating»;Σύμφωνα με άρθρο που διαβάσαμε στο polispress.gr, το «clean eating» αφορά στο να καταναλώνουμε αληθινά τρόφιμα. Δηλαδή, τρόφιμα τα οποία δεν είναι καθόλου επεξεργασμένα ή έχουν όσο τον δυνατόν λιγότερη επεξεργασία και βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην φυσική τους μορφή.

Βέβαια, λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης και την παραγωγή των τροφίμων, είναι δύσκολο ακόμα και να καταναλώνει κανείς προϊόντα ολικής άλεσης, πόσο μάλλον να γνωρίζει την προέλευση όλων των τροφίμων που βρίσκονται στο τραπέζι του ή τρώει έξω.

Τα συν του «clean eating»

Είναι γνωστό ότι η διατροφή που έχει ως βάση τα λαχανικά είναι καλή για την υγεία. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν δείξει ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα σε απειλητικές για την υγεία ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

Σίγουρα στην εποχή μας η είναι αναγκαία η προσπάθεια να μένει κανείς μακριά από τρόφες με ουσίες που μπορεί να μην βλάπτουν βραχυπρόθεσμα τον οργανισμο, αλλά σε βάθος χρόνου δείχνουν τι πραγματικά μπορουν να κάνουν στο σώμα μας.

Image credit: bouldervitality.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *