Αρχική Κάψιμο Λίπους Πώς Θα Χάσετε Βάρος Σύμφωνα Με Τον Σωματότυπο Σας

Πώς Θα Χάσετε Βάρος Σύμφωνα Με Τον Σωματότυπο Σας

543
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μήπως ανήκετε στους εξωμορφικούς και γι’ αυτό δεν μπορείτε να χάσετε βάρος; Τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε την κατάσταση; 

Συνεχίστε να διαβάζετε!

Οι 3 σωματότυποι

(Εικόνα από: Wikipedia)

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά γενετικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ σημαντικό πριν ακολουθήσουμε οποιαδήποτε συμβουλή αδυνατίσματος, να έχουμε υπόψη μας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, τα οποία καθορίζουν τον μεταβολισμό μας.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι σώματος. Ο εξωμορφικός, ο μεσομορφικός και ο ενδομορφικός.

Είναι σπάνιο το να ανήκει κάποιος απόλυτα σε έναν μόνο από αυτούς τους σωματότυπους. Τα γενικότερα χαρακτηριστικά ενός ατόμου όμως, μπορούν να δείχνουν μια γενικότερη τάση προς μια από τις τρεις γενετικές κατευθύνσεις.

Εξωμορφικοί

Τα άτομα αυτής της κατηγορίας, είναι αδύνατα, τα τα οστά τους είναι πιο εμφανή κάτω από το δέρμα και έχουν λεπτό πρόσωπο.

Σχεδόν πάντα έχουν πολύ καλές επιδόσεις στα αθλήματα και μπορούν να τρώνε πολύ περισσότερους υδατάνθρακες χωρίς να παχαίνουν, χάρη στον ταχύτατο μεταβολισμό τους.

Συνήθως τείνουν να διατρέφονται με λίγο λίπος και μέτριες ποσότητες πρωτεΐνης.

Οι εξωμορφικοί σπάνια χρειάζονται λιποδιαλύτες για να κάψουν λίπος. Δεν χρειάζονται χάπια αδυνατίσματος, απλά και μόνο επειδή τις περισσότερες φορές προσπαθούν να πάρουν μερικά (μυικά κιλά) και όχι να χάσουν!

Μεσομορφικοί

Έχουν μέτριο μέγεθος οστών και αθλητικό σώμα. Αν γυμνάζονται, έχουν συνήθως και μια εμφανή μυική μάζα. Συνήθως διαπρέπουν σε αθλήματα που χρειάζονται έκρηξη, όπως οι πολεμικές τέχνες.

Οι μεσομορφοικοί άντρες τείνουν να έχουν μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης. Αυτό τους προδιαθέτει για την εύκολη μυική ανάπτυξη και την διατήρηση χαμηλού ποσοστού λίπους στο σώμα τους.

Μπορούν να ρυθμίσουν το βάρος τους παίρνοντας ήπιους λιποδιαλύτες, όπως το Forskolin, με το οποίο συνήθως καταφέρνουν να αυξήσουν ελαφρώς και την μυική μάζα τους, ενώ καίνε λίπος.

Ενδομορφικοί

Αυτός ο σωματότυπος ευνοεί την εύκολη αποθήκευση λίπους, καθώς και το δύσκολο αδυνάτισμα.

Οι ενδομορφικοί έχουν σχεδόν πάντα, πολύ αργό μεταβολισμό και μπορούν εύκολα να χάσουν τον έλεγχο του βάρους τους, ακόμα και όταν δεν κάνουν μεγάλες αλλαγές στην διατροφή τους.

Οι ενδομορφικοί συνήθως:

  • Τείνουν να είναι παχουλοί από την φύση τους
  • Παίρνουν εύκολα βάρος
  • Καίνε δύσκολα λίπος
  • Παχαίνουν συνήθως στην μέση και την κοιλιά
  • Εχουν πιθανόν μια ευαισθησία στους υδατάνθρακες και τις επεξεργασμένες τροφές
  • Εχουν αργό μεταβολισμό
  • Το σώμα τους μοιάζει περισσότερο με «μήλο» ή «αχλάδι»
  • Συνήθως έχουν μεγάλη και φυσική δύναμη

Αν κατά βάση ανήκετε περισσότερο σε αυτή την κατηγορία, μάλλον θα έχετε ήδη καταλάβει ότι η δίαιτα από μόνη της (χωρίς άσκηση) δεν είναι αρκετή για να μπορέσετε να χάσετε βάρος.

Για να βελτιώσετε την κατάσταση, είναι σημαντικό να προσθέσετε στο πρόγραμμα σας αεροβική και αναερόβια άσκηση (με βάρη).

► Μέχρι τώρα, ο μόνος λιποδιαλύτης που έχει δώσει ξεκάθαρα αποτελέσματα στους εξωμορφικούς, είναι το Phen375. Η ισχυρή του φόρμουλα, είναι η μόνη που μπορεί να «ξεκολλήσει» αυτόν τον σωματότυπο από την αδράνεια.

Κλείνοντας…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνδυασμός δίαιτας και άσκησης εξασφαλίζει το πολυπόθητο αδυνάτισμα, άσχετα με τον σωματότυτπο που έχει κανείς.

Αυτό που κάνει την μεγάλη διαφορά όμως, είναι η κατανάλωση υδατανθράκων η οποία πρέπει να ορίζεται ανάλογα με τον σωματότυπο μας, αλλά και με το επίπεδο της σωματικής μας δραστηριότητας.

Για παράδειγμα…

Αν κάποιος είναι εξωμορφικός και γυμνάζεται συχνά, μπορεί άνετα να φάει σχεδόν όσους υδατάνθρακες θελήσει.

Αν κάποιος είναι ενδομορφικός και πηγαίνει σπάνια στο γυμναστήριο, ακόμα και μια μικρή φέτα ψωμί, ίσως να είναι αρκετή για «να κάνει την ζημιά»..!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here