Αρχική Διατροφή 3 Βασικά Σημεία Για Να Μην Πάρεις Κιλά Φέτος Τα Χριστούγεννα

3 Βασικά Σημεία Για Να Μην Πάρεις Κιλά Φέτος Τα Χριστούγεννα

419
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η εικόνα του σώματος σου, είναι πολύ πιθανόν να αγχώνεσαι σχετικά με τον καταιγισμό θερμίδων που σε περιμένει όπως κάθε χρόνο, στα Χριστούγεννα!

3 Βασικά Σημεία Για Να Μην Παχύνεις Τα Χριστούγεννα

Βρήκαμε στο taxydromos.gr τρεις πολύ ενδιαφέρουσες συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις τις οποίες παρατυπίες έχεις αποφασίσει να κάνεις… αλλά αυτές που σίγουρα θα προκύψουν.

#1 – Φρόντισε Να Προβλέψεις Σωστά Για Να Αποφύγεις Τις Εκπλήξεις

Η διατροφή είναι σαν τα οικονομικά. Αν δεν τα προβλέψεις, θα φαλιρίσεις!

Προγραμμάτισε τα ενδιάμεσα γεύματα σου απ’ την αρχή της ημέρας ή ακόμα καλύτερα απ’ την προηγούμενη. Έτσι όταν έρθει η δύσκολη ώρα της πείνας, ο εγκέφαλος σου τείνει προς αυτά.

Συνδύασε μικρά σνακ όπως λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς, μια μπάρα δημητριακών, λίγα κριτσίνια, ένα μελομακάρονο, λίγα μπισκότα ή ένα γιαουρτάκι 2% μαζί με ένα φρούτο, κάθε τρεις (ώρες) & λίγο!

#2 – Ετοίμασε Με Ιδιαίτερη Φροντίδα, Ένα Μόνο Πιάτο

Η ημέρα που είσαι καλεσμένη/ος σε ένα γεύμα πρέπει να είναι όμοια με κάθε προηγούμενη.

Χώρισε το πιάτο σου στα τρία. Γέμισε το 1/2 σου πιάτο με λαχανικά εποχής, το άλλο 1/3 με οτιδήποτε αποτελεί πρωτεΐνη (κρέας, γαλοπούλα, κοτόπουλο, τυρί κτλ.) και το άλλο 1/3 με οποιαδήποτε αμυλούχα τροφή (ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, ψωμί, πίτες κτλ.) και επιπλέον 6-7 πιρουνιές απ’ ό,τι ζηλέψεις.

Με την τακτική του ΟΛΑ σε ένα πιάτο θα διασφαλίσεις ότι δεν θα ξεφύγεις από το πρόγραμμα σου.

#3 – Φρόντισε Να Μετριάσεις Την… Ζημιά Από Το Αλκοόλ

Λίγο η καλή παρέα, λίγο οι εορτάζοντες, είναι σίγουρα δύσκολο να αποφύγεις εντελώς το αλκοόλ.

Παρά ταύτα, προσπάθησε να μετριάσεις την ποσότητα που θα καταναλώσεις προτιμώντας το κρασί ή την μπύρα τα οποία αποδίδουν και την λιγότερη ενέργεια.

Το κρασί και η μπύρα έχοντας την μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και αποδίδοντας περί τις 80 και 120 θερμίδες αντίστοιχα, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here